Permainan Strategi Android Terbaik dengan Tema Perang

 Pada masa ini terdapat banyak permainan bertema strategi perang yang boleh anda temui untuk peranti Android. Hampir setiap hari terdapat permainan strategi Android baru yang dilengkapi dengan pelbagai ciri, permainan, dan keunikan masing-masing.Begitu banyak permainan, kadang kala kita bingung untuk memilih permainan mana yang bernilai bermain. Alasannya tidak mungkin untuk kita mencuba berpuluh-puluh atau bahkan beratus-ratus permainan ini satu demi satu kerana ia akan memerlukan banyak masa.

Nah, bagi anda yang masih keliru, kali ini kami akan mengkaji semula permainan strategi terbaik Android yang anda mesti mainkan. Pelbagai permainan ini memerlukan anda untuk melaksanakan strategi terbaik untuk memenangi pelbagai pertempuran yang dihadapi.

Permainan Strategi Android Terbaik :

1. Clash of Clans

Nampaknya tiada apa yang dapat mengalahkan populariti permainan Clash of Clans di Android pada masa ini. Permainan ini kini telah dimainkan oleh lebih daripada 10 juta pemain di seluruh dunia menjadikannya salah satu permainan strategi mudah alih yang paling berjaya sepanjang zaman.

Salah satu ciri yang paling menarik dalam permainan ini adalah berbilang pemain. Ya, anda boleh membuat komuniti atau klan anda sendiri untuk kemudian berperang dengan kaum lain. Kadang-kadang klan anda juga boleh diserang oleh puak lain.

Oleh itu, anda mesti membina kubu kuat dan kokoh supaya ia tidak mudah dimusnahkan oleh musuh. Dalam permainan ini terdapat pelbagai unit yang boleh anda gunakan seperti pemanah, barbarians, bunian, penyihir, naga, valkyries, dan pahlawan.

2. Umur Sparta

Umur Sparta adalah permainan strategi yang dibangunkan oleh pemaju terkenal, Gameloft. Permainan ini sendiri menggabungkan pelbagai elemen dua permainan strategi popular pada peranti PC iaitu Age of Empires dan Heroes of Might dan Magic.

Dalam permainan Sparta Zaman ini, anda dikehendaki untuk membina bandar sambil menghormati para dewa dengan membina kuil dan tempat ibadat. Sudah tentu, anda juga perlu menyediakan tentera yang kuat untuk melindungi Yunani Kuno dari pasukan Xerxes dan Persia.

3. Boom Beach

Boom Beach juga merupakan permainan yang mempunyai permainan yang sangat mirip dengan Clash of Clans. Walau bagaimanapun, ini difahami memandangkan permainan ini dibuat oleh pemaju yang sama seperti Clash of Clans iaitu Supercell.

Dalam permainan Boom Beach ini anda diarahkan untuk membina dan menyelenggara sebuah pulau di lautan tropika. Anda perlu menyediakan banyak tentera untuk mempertahankan diri dan menyerang pulau di sekeliling anda. Sudah tentu, permainan ini juga menawarkan pemain tunggal dan ciri berbilang pemain seperti Clash of Clans.

4. Umur Empayar berperang

Bukan sahaja Age of Sparta, permainan Age of Warring Empire juga akan mengingatkan anda tentang permainan Age of Empires dan Heroes of Might and Magic. Dalam permainan ini, anda perlu membina sebuah kerajaan yang kuat dengan merekrut tentera yang berani yang siap untuk memusnahkan musuh. Di samping itu, anda juga perlu menyediakan senjata canggih untuk menghancurkan musuh dengan cepat.

Tidak semestinya, permainan yang telah dimuat turun oleh lebih daripada 500,000 kali mempunyai ciri di mana para pemain boleh merekrut HISTORIC, WEGAH dan FOLKLORE HEROES. Mudahkan, Heroes yang disajikan dalam permainan ini juga mempunyai kemahiran hebat. Adakah anda berminat untuk bermain permainan ini?

5. Tumbuh Empayar: Rom

Permainan yang membawa konsep strategi bermain dengan elemen RPG juga dipersembahkan dalam permainan Grow Empire: Rome. Permainan ini akan menjadikan pemain Maharaja Rom yang mesti melawan tentera British. Pemain akan memulakan permainan dari sebuah kerajaan kecil, kemudian ditingkatkan ke kerajaan yang kuat dan kebal.

Untuk membuat kerajaan besar, Grow Empire: Rom juga menyediakan pelbagai bangunan di mana terdapat lebih dari 1000 bangunan yang harus diperbarui. Di samping itu, terdapat lebih daripada 18 kemahiran untuk menjadikan tentera diraja lebih kuat menentang musuh.

Belum ada Komentar untuk "Permainan Strategi Android Terbaik dengan Tema Perang"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel